U bevindt zich op: Home Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 (augustus 2014) Planning

Planning

Medio september worden de onderzoeksvoorstellen vanuit het consortium verwacht. Deze voorstellen worden daarna beoordeeld door internationale reviewers. Deze geven hun oordeel over de kwaliteit en relevantie van het voorstel.

 De onderzoekers krijgen dan een kans om te reageren op de commentaren, waarna de reviewer zijn oordeel terugstuurt naar het RIVM. Vervolgens passen de onderzoekers de voorstellen aan. Deze worden dan in november besproken door de Begeleidingsgroep. De begeleidingsgroep beoordeelt de voorstellen op wetenschappelijke kwaliteit en op relevantie en doet aanbevelingen.

In september zal het RIVM deskundigen benaderen voor deelname. Gezien het onderwerp van het onderzoek komen als deelnemers in de begeleidingsgroep in aanmerking: onafhankelijke onderzoekers en deskundigen, deskundigen vanuit milieuorganisaties of de agrarische en agrochemische sector, en van het openbaar bestuur (zoals gemeenten, inspecties, en GGD’en). Omwonenden en telers kunnen eveneens zitting nemen als ervaringsdeskundigen. Tenslotte zal de klankbordgroep het RIVM adviseren over de voorstellen met hun beoordelingen.
 

 

Zoeken:

Service